01-28-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Hamsi Buğlama
Deniz Mahsülleri Fırında hamsi buğlama
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika
484 KALORİ
4 KiŞiLiK
MALZEMELER
1 kilogram hamsi
3 adet kuru soğan
2 adet taze yeşil soğan
2 adet domates
2 adet sivribiber
1/2 fincan sıvıyağ
1 adet limon
1/4 demet maydanoz
1 çay bardağı kadar su
Tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanları halka halka doğrayıp; biraz tuz ile iyice ovun ve tepsiye dizin Temizleyip yıkadığınız balıkları, soğanların üzerine dizin Yine halka halka doğradığınız domates ve limonları balıkların üzerine dizin Taze soğanları ve maydanozları doğrayıp; tüm malzemelerin üzerine serpin Yaklaşık olarak 1 çay bardağı suyu da ilave ettikten sonra sıvıyağı, tuz ve karabiberini de katın Hamsi buğulamanızı; 200 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin
|
|
|