Yalnız Mesajı Göster

Fırında Hamsi Buğlama

Eski 01-28-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Fırında Hamsi Buğlama



Deniz Mahsülleri
Fırında hamsi buğlama
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

484 KALORİ
4 KiŞiLiK

MALZEMELER

1 kilogram hamsi
3 adet kuru soğan
2 adet taze yeşil soğan
2 adet domates
2 adet sivribiber
1/2 fincan sıvıyağ
1 adet limon
1/4 demet maydanoz
1 çay bardağı kadar su
Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

Soğanları halka halka doğrayıp; biraz tuz ile iyice ovun ve tepsiye dizinTemizleyip yıkadığınız balıkları, soğanların üzerine dizin Yine halka halka doğradığınız domates ve limonları balıkların üzerine dizin Taze soğanları ve maydanozları doğrayıp; tüm malzemelerin üzerine serpin Yaklaşık olarak 1 çay bardağı suyu da ilave ettikten sonra sıvıyağı, tuz ve karabiberini de katın Hamsi buğulamanızı; 200 dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla