Konu
:
Antepfıstıklı Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Tavuk
01-28-2008
#
1
Berna
Antepfıstıklı Tavuk
Antepfıstıklı tavuk (Gaziantep)
Malzemesi:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 parça kemiksiz tavuk göğüs eti (dövülerek inceltilmiş)
1 su bardağı tuzsuz antepfıstığı
Yapılışı:
* Bir kapta yoğurt, salça, tuz, biber ve zeytinyağını çırparak karıştırın
Tavukları bu sosa bulayarak üzerine streç film ile kapatın
Buzdolabında 15-20 dakika dinlendirmeye bırakın
* Fıstıkları robottan geçirerek çok ince olmayacak biçimde kıyın
Tavuk parçalarından birini önünüze alıp, bir kenarı boyunca fıstık serpin
İki yan kenarına iyice doğru kıvırıp (dolma gibi) yuvarlayarak rulo biçiminde sarın
Yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin
Diğer tavukları da aynı biçimde fıstıkla sarın
* Fırınınızı 200 C dereceye getirip, ısıtın
Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın
Fırına sürüp, yaklaşık 30 dakika pişirin
Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Berna
Kullanıcının Profilini Göster
Berna tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul