Konu: İç Pilav
Yalnız Mesajı Göster

İç Pilav

Eski 01-27-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

İç Pilav



İç pilav
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 40 DAKİKA
541 KALORİ
4 KiŞiLiK

MALZEMELER

250 gram tavuk ciğeri
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
5 çorba kaşığı çam fıstığı
3 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı margarin
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı yenibahar

HAZIRLANIŞI

Kalın dipli bir tavada yağı eritin, fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra temizlenmiş, zarı soyulmuş ve küçük küçük doğranmış ciğerleri tavaya alıp rengi değişinceye kadar pişirin Pirinci ilave edip karıştırdıktan sonra su, tuz, kuşüzümü ve baharatları koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Dereotu ile süslüyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla