Yalnız Mesajı Göster

Çingene Baklavası

Eski 01-22-2008   #1
Berna
Iconsiritik

Çingene Baklavası



ÇİNGENE BAKLAVASI (Safranbolu tatlısı)



Malzemeler:
Sac ekmeği (ev yufkası): 6 adet
Üzüm pekmezi: ½ su bardağı
Su: 1 bardak
Tereyağı: 125 gr, tercihen pastörize olmayan köy tereyağı
Ceviz: 1 su bardağı, havanda dövülmüş

Şurubu:
Üzüm pekmezi: 2 su bardağı
Su: 2 bardak


Yapılışı:
Küçük bir tencerede suyu, pekmezi ve tereyağını ısıtarak harcı yapınız Yaklaşık 50 cm çapında bir tepsiyi baklavanın dibinin yapışmaması için yağlayınız İçine 1 sac ekmeği seriniz Sac ekmeğinin üzerine harç sürünüz ve dövülmüş ceviz seriniz Bu işlemi tekrarlayarak baklavayı yapınız Üzerine ayırdığınız bir miktar pekmezli harcı sürünüz 1700 ısıtılmış fırına sürünüz Yaklaşık 35-40 dakika pişiriniz Bu arada 2 bardak su ve 2 bardak pekmezi bir tencerede bir taşım kaynatınız Fırından çıkardığınız baklavayı kestikten sonra şurubu üzerine dökünüz Servis yapınız

__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Alıntı Yaparak Cevapla