Konu
:
Çingene Baklavası
Yalnız Mesajı Göster
Çingene Baklavası
01-22-2008
#
1
Berna
Çingene Baklavası
ÇİNGENE BAKLAVASI (Safranbolu tatlısı)
Malzemeler:
Sac ekmeği (ev yufkası):
6 adet
Üzüm pekmezi:
½ su bardağı
Su:
1 bardak
Tereyağı:
125 gr, tercihen pastörize olmayan köy tereyağı
Ceviz:
1 su bardağı, havanda dövülmüş
Şurubu:
Üzüm pekmezi:
2 su bardağı
Su:
2 bardak
Yapılışı:
Küçük bir tencerede suyu, pekmezi ve tereyağını ısıtarak harcı yapınız
Yaklaşık 50 cm çapında bir tepsiyi baklavanın dibinin yapışmaması için yağlayınız
İçine 1 sac ekmeği seriniz
Sac ekmeğinin üzerine harç sürünüz ve dövülmüş ceviz seriniz
Bu işlemi tekrarlayarak baklavayı yapınız
Üzerine ayırdığınız bir miktar pekmezli harcı sürünüz
1700 ısıtılmış fırına sürünüz
Yaklaşık 35-40 dakika pişiriniz
Bu arada 2 bardak su ve 2 bardak pekmezi bir tencerede bir taşım kaynatınız
Fırından çıkardığınız baklavayı kestikten sonra şurubu üzerine dökünüz
Servis yapınız
__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Berna
Kullanıcının Profilini Göster
Berna tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul