01-22-2008
|
#1
|
Berna
|
Sebzeli Güveç

Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et,
10-12 adet arpacık soğan,
10 diş sarımsak,
7-8 adet domates, kabuğu soyulup küp doğranmış
2 adet patates, soyulmuş ve küp doğranmış,
3-4 adet sivri biber, ikiye bölünmüş,
3 adet patlıcan, küp doğranmış ve tuzla ovulup suyla iyice yıkanmış,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz,
tane karabiber
Hazırlanışı:
Toprak güveç kabına 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, yemeklik doğranmış soğanları ve soğuk suyla yıkanmış etleri ilave edin Etler bıraktığı suyu çekene kadar karıştırarak pişirin Sırayla patlıcan, patates, sivribiberleri aralarına sarımsak serpiştirerek güvece dizin Elinizle hafifçe bastırarak güvecin içine yerleştirin Tuzu ve karabiberi serpin En üstü domateslerle kapatın Güvecin ağzını yağlı kâğıtla sıkıca kapatın 250 C’lik fırında 1 saat kadar pişirin Sebzeler pişince servis yapın
|
|
|