Yalnız Mesajı Göster

Gece Aşkımı Şaha Kaldırıp Kırıklarımı Örtüyor

Eski 12-30-2007   #1
gülgüzeli

Gece Aşkımı Şaha Kaldırıp Kırıklarımı Örtüyor

sitemlerim hep bu yüzdenbu yüzden ardından bakakalışım, giderayak elini bile tutamayışım

sevgili bana "git" diyor ve susuyor sonratek kelimesinin ardına iki hayatın acılarını gizliyorömür bize pek felekten bir acı çalıyor ve mars ediyor bizi kendinene sevmelerim yetiyor, ne özlemelerim; ne haykırışlarım duyuluyor, ne biçare yazılarım yanıt buluyorgidişinin en sessiz harfinden asılıyorum darağacınazorundalıklar iskemlemi çekerken ayaklarımın altından, nolur bari ardını dön sevgili; yağlı ilmek geçerken boynuma görme çaresiz mimiklerimi

"saçın yüzüne değse tenini kıskanırım" diyordu birilerikafiyeyi ritme uydurmak için söylenmiş tek bir tümceden ne anlamlar çıkarıyorum şimdilerdegüftekarı şimdi yazsaydı bu eseri, klavyeye dokunan parmaklarını, monitöre saplanan gözlerini kıskanmak ne demek, tahmin edebilir miydisahi sevgili, senin birini hiç giydiği tişörtten kıskandığın oldu musırf ona daha yakon olabilesin diye, ablası olmak istediğin, onunla aynı sofrada bulunmak zevkini tattı diye bir çatala özendiğin oldu muşimdi dilim damağıma sürçse şiir oluyorkalemim senden ırağa gidemiyornefes alsam buharımla uçuyorsun; tek nefesimde tekrar doluyorsun ciğerlerime, tazelenerek hem de

sevgili onu özlememi istemiyorona bahşettiğim ömrümü, onu çektiğim nefeslerimi, onlu uykusuzluklarımı, ona yazdığım şarkılarımı, onu üflediğim ezgilerimi, başrolünü oynadığı hikayelerimi istemiyorsevgili, adını çarpan kalbimden şikayetçisevgili farkında değil ama benden onu unutmamı istiyoryağmurun toprağa, güneşin dünyaya küsmesi gibi, ondan geçmemi istiyorzaten gidiyor, yaşama dar tüm heyecanımı alıp götürüyor, üstüne bir de çizikler atıyor yüreğimekırmızı damlacıklar beliriyor, sevgili bunalrı görünce kılı bile kıpırdamıyorenkazımın üzerinden geçerken gülümsemeye zorluyor kendiniahh sevgili, zorundalıklar olmasa kızacağım belki de sana; belki de kıracağım pamuklara sarıp saklamak istedğim kalbiniahh benim gözleri hülyalımtek bir "git"inin ardına sakladığın "kal" diyen yalvarışların işlemez mi içimesenin tek parça burukluğun boğmaz mı beni hüzün denizinde

rüzgarda tir tir titreyen sararmış bir yaprak gibi, tam da düşmeye yakın bırakıp beni sensizlik ormanına hapsediyorsunben gün sarısı sevdaların başı dik, yüreği buruk kahramanıben, sonsuza uzanan yolculuğun yarısında otobüsten indirilmiş yorgun yolcuben, dağ ve deniz karışımı kokunun hasretlisi çaresiz aşıközlüyorum senidizlerim kanıyor, gözlerimden bordo denizler dökülüyor, ellerim öksüz ve titrek ellerimçok özlüyorum senisağ omzumda bıraktığın kokun, ellerinin saçlarımda bıraktığı sıcaklıkla dans ediyorbu raks beni alıp bir turistik geziye çıkarıyorsevdamıza dair ne varsa, bir bir yaşıyorum hepsini bir başıma

son nefesime dek, kalbimin avuçları arasında kalmasını sitediğim tek insansoğukta beklemekten sıcakta özlemekten vazgeçmeyecek bu ömürtüm kırıklıklıklarına alınmışlıklarına, sitemlerine rağmen, seni yaşamaktan usanmayacaksen yeni bir ömre hazırlanıyorken bile susmayacak yüreğiyaşadığını bilerek mutlu olacakuzun yıllar geçecek, sevgili bu biçareyi anımsayamayacak kadar yaşlanacak, hafıza ömre yenik düşecekeskimiş yalnızlığımın tek yoldaşı, yine senin yüreğğin olacakyarılsa ortadan ikiye yüreğim, ancak senin adın dokularımda okunacakistediğin ancak yeminim toprakla haşrolunca vuku bulacakbu biçare, ruhunu teslim ettiğinde geçecek senden ancakdilimin altında sakladığım ne varsa, çenem bağlanmadan dökülecek bir bir

şimdi sadece ayışığı ve yıldızlar şahitken en derinine heyecanımın, uykusuzluktan ve gözyaşı bezlerimin yorğunluğundan şişmiş bir çift kahverengimle, durmuş öylece, güneşin doğmasını bekliyorumsenli rüyalar hüznümü kamçılıyor; gece aşkımı şaha kaldırıp kırıklarımı örtüyor
bu can seni çok özlüyor