12-25-2007
|
|
|
[KAPLAN]
|
Cevap : Niçin Müslüman Oldular ?
Bayan ÂMİNE MOSLER
Niçin müslimân oldum?
Oğlumun, bana sorduğu birçok suâllere cevâb veremiyordum O bana: (Anne, Allah niçin üç dâne?) diye soruyor, kendim de üç tanrıya inanmadığım için, ona inandırıcı bir cevâb veremiyordum Nihâyet 1346 [m 1928] senesinde yaşı artık oldukça ilerlemiş olan oğlum, birgün gözleri yaşlı olarak bana geldi, (Anne, ben müslimânlığı tedkîk etdim Onlar bir tek ma’bûda [yaratıcıya] inanıyorlar Onların dîni, en doğru din Ben de müslimân olmağa karâr verdim Sen de bana katıl!)diye yalvarmağa başladı Onun ricâsı üzerine, ben de islâm dînini incelemeğe başladım Berlin câmi’ine gitdim Câmi’in imâmı beni çok iyi kabûl etdi ve bana müslimânlığın esâslarını anlatdı O anlatdıkca, sözlerinin ne kadar doğru, ne kadar mantıkî olduğunu görüyordum Artık ben de, oğlum gibi islâm dîninin en doğru bir din olduğuna inanmağa başlamışdım Herşeyden evvel, dahâ genç yaşda iken bile, bir dürlü anlayamadığım, aklımın bir dürlü kabûl etmediği üçlü tanrıyı müslimânlık red ediyordu Müslimânlığı iyice inceledikden sonra, günâh çıkarmanın, Papayı günâh işlemez ma’sûm bir varlık olarak tanımanın, vaftiz ya’nî günâh izâlesinin ve buna benzer birçok merâsimin ne kadar ma’nâsız olduğunu anladım ve bütün bunları red ederek seve seve müslimân oldum
Bütün ecdâdım koyu hıristiyandı Ben bir katolik manastırında büyütüldüm Temâmen hıristiyan terbiyesi aldım Fekat, aldığım bu dînî terbiye, beni Allahü teâlâya götürecek hak dîni seçmeme yardım etdi Çünki, terbiyem esnâsında bana öğretilen bütün iyi şeyleri, hıristiyanlıkda değil, müslimânlıkda buldum Müslimânlığı kabûl etmekliğim benim için büyük bir tâli’ eseridir
Bugün ben bir büyük anneyim Torunum müslimân olarak doğduğundan dolayı bahtiyârım Biliyorum ki, Allahü teâlâ, doğru yola koyduklarına dâimâ rehberlik eder
|
|
|
|