Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Çörek

Eski 12-19-2007   #1
RaHaTSiZ

Haşhaşlı Çörek





Malzemeler;

Hamur için:
1 kilogram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya
Ilık su

İçi için:
1 su bardağı ezilmiş haşhaş
2 fincan* pekmez
1 fincan zeytinyağı
3 tatlı kaşığı şeker

Üstü için:
Zeytinyağı

yoğurt

* türk kahvesi fincanı

Yapılışı:


Hamur malzemelerine ılık su eklenip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur Sonra hamurun üstü kapatılıp kabarması için bekletilir
İç malzemelerin hepsi karıştırılır Hamur kabardıktan sonra yağlanmış ellerle hamur yuvarlak olarak açılır ve içine haşhaşlı malzemeden bolca sürülür Hamur rulo yapılır ve bıçakla yuvarlak yuvarlak kesilir Üstüne yağ ve yoğurt karışımı sürülüp fırına verilir
200 derece fırında 10 dakika,sonra da 180 derece fırında 20 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla