Konu
:
Haşhaşlı Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Çörek
12-19-2007
#
1
RaHaTSiZ
Haşhaşlı Çörek
Malzemeler;
Hamur için:
1 kilogram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya
Ilık su
İçi için:
1 su bardağı ezilmiş haşhaş
2 fincan* pekmez
1 fincan zeytinyağı
3 tatlı kaşığı şeker
Üstü için:
Zeytinyağı
yoğurt
* türk kahvesi fincanı
Yapılışı:
Hamur malzemelerine ılık su eklenip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur
Sonra hamurun üstü kapatılıp kabarması için bekletilir
İç malzemelerin hepsi karıştırılır
Hamur kabardıktan sonra yağlanmış ellerle hamur yuvarlak olarak açılır ve içine haşhaşlı malzemeden bolca sürülür
Hamur rulo yapılır ve bıçakla yuvarlak yuvarlak kesilir
Üstüne yağ ve yoğurt karışımı sürülüp fırına verilir
200 derece fırında 10 dakika,sonra da 180 derece fırında 20 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirilir
RaHaTSiZ