12-18-2007
|
#1
|
Berna
|
Kolay Baklava
Kolay baklava

Malzemeler:(hamuru için)
1 yumurta,
1,5 su bardağı süt,
5-6 su bardağı un,
yarım su bardağı sıvıyağ,
tuz,
(kat aralarına serpmek için nişasta )
İç malzemesi:
100 gr yağsız kavrulmuş mısır unu,
300 gr dövülmüş ceviz içi,
300 gr tereyağı
Şerbeti: 6 su bardağı su, 6 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı: * Hamur malzemelerini yoğurup 25 bezeye ayırın Bezeleri beşer beşer açıp fincan tabağı büyüklüğünde açın Aralarını nişastalayıp üst üste koyarak tepsinizin büyüklüğünde açın Bir kata kavurduğunuz mısır ununu, bir kata ceviz içini serpin Tereyağını eritin Baklavayı dilimleyip üzerine tereyağını dökün Önceden ısınmamış 175 C fırına koyun 20 dakika sonra ısıyı 150 C'ye getirin Baklavayı fırına koyunca şerbeti ocağa alın Yeni pişmiş baklavanızın üzerine sıcak şerbeti dökün
AFİYET OLSUN :sm_wink:
|
|
|