12-15-2007
|
#1
|
Berna
|
Kıymalı Börek
Kıymalı börek

Malzemeler:
** 250-300 gr kıyma,
** 3 orta boy kuru soğan,
** yarım demet maydanoz,
** 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
** 1 avuç kuşüzümü,
** 1 tatlı kaşığı karabiber,
** 1 çay kaşığı pul biber,
** 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
* Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin
* Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın
Ayrıca:
4 yufka (misafiriniz kalabalıksa 5 yufka)
· 2 yumurta
· 1,5-2 su bardağı süt
· yarım çay bardağı sıvı yağ
* Süt, 1 yumurta ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın
* Tepsiyi yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye serin 2 yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde yayın, üzerine sütlü karışımdan biraz dökün
* Kıymalı içi ikiye bölün Yarısını yufkanın üzerine yayın 3 yufkayı ikiye bölüp buruşuk şekilde kıymanın üzerine serin, tekrar sütlü harçtan dökün Kalan kıymalı harcı üzerine yayın
* 4 yufkadan tepsinin tam üzerini örtecek şekilde bir parça ayırın, kalanı kıymanın üzerine serip sütlü karışımdan dökün Tepsinin kenarından taşanları içe katlayın, üstüne sütten gezdirin * Ayırdığınız yufkayı serip 2-3 yemek kaşığı sütün içine kırıp çırptığınız yumurtayı sürün Dilerseniz üzerine çörekotu serpip 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin
AFİYET OLSUN  :38:
|
|
|