Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Bilgisayar Hakkında 181 Soru Ve Cevapları!

Eski 11-27-2007   #16
RaHaTSiZ

Cevap : Bilgisayar Hakkında 181 Soru Ve Cevapları!

123)Ben arada bir bilgisayarımı formatlayıp yeniden kuruyorum Ancak ayarlarımı geri alırken zorlanıyorum Sizin verdiğiniz püf noktalarından birini kullanarak APPLICATION DATA klasörümü yedekleyip Windows 98'i tekrar kurduğumda e-mail'lerime ve adres defterime tekrar kavuşabiliyorum Ancak beni sık sık e-mail ile rahatsız eden servislere karşı koymuş olduğum filtreler bu yöntemle yedeklenmiyor sanırım çünkü her seferinde baştan kurmak zorunda kalıyorum
Aslında bu konuya daha önce değinmiştik ama bir kere daha bir hatırlatma yapmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum Böylece kaçırmış olan okurlarımız da öğrenmiş olurlar Gelen kutusu yardımcısını kullanarak e-mail sisteminize koymuş olduğunuz filtreleri yedeklemek için ufak bir REGISTRY numarası yeterli Aşağıdaki adımları takip edin:
1 Başlat menüsünden Çalıştır komutunu çalıştırın Ekrana gelecek olan diyalog kutusunda REGEDIT yazıp ENTER tuşuna basın
2 HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Outlook Express \ Mail \ Inbox Rules bölümüne gidin
3 Sol tarafta INBOX RULES seçili (mavi) durumdayken REGISTRY menüsünden EXPORT REGISTRY FILE komutunu çalıştırın
4 Dosyayı bir diskete veya ikinci sabit diskinize kaydedin Örnek için aşağıdaki resme bakabilirsiniz
5 REGISTRY editörünü kapatın
Bundan böyle Windows 98'i tekrar kurduğunuzda normal adımları takip ederek Outlook Express'i yükleyin, e-mail mesajlarınızı ve adres defterinizi geri alın Daha sonra ikinci sabit diskinize REGISTRY dosyasını kaydettiğiniz klasöre gelin ve üzerine çift tıklayın Ekranda bu kaydın Windows 98'in REGISTRY kaydına başarı ile eklendiğini söyleyen bir diyalog kutusu ile karşılaşacaksınız Artık filtrelerinizi geri almış durumdasınız

124)BU DOSYA NEDİR?
Default ayarında kurulduğunda Windows 98 ekranda klasör görüntüsü içindeyken dosyaları soyadlarını görüntülemez Oysa biz biliyoruz ki bir dosyayı diğerinden ayırt etmek için kullanılan en iyi yöntem dosyanın soyadıdır Böylece bir GIF görüntüsü ile bir JPG görüntüsü arasındaki farkı, bir metin dosyası ile bir program arasındaki farkı fark edebiliriz
Bu yüzden en iyisi Windows 98'i kurar kurmaz dosya soyadlarını görünür yapmaktır Bunun için önce Bilgisayarım simgesine çift tıklayın açılan pencerede GÖRÜNÜM menüsünden KLASÖR SEÇENEKLERİ komutunu çalıştırın Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun GÖRÜNÜM bölümüne gelin Burada aşağıdaki listede aşağı doğru kayın ve "bilinen dosya türlerinin dosya uzantılarını gizle" seçeneğini kapatın TAMAM düğmesine basarak diyalog kutusunu kapatın Bundan böyle bir klasöre girdiğinizde aynı isimdeki seksen dosyadan hangisinin GIF, hangisinin TXT hangisinin DOC olduğunu kolayca anlayabileceksiniz

125)Bir dosyayı bazen bir programla bazen bir başka programla açmak isteyebilirsiniz Biliyorsunuz, normalde bir dosyanın bir programı olur, ve bu dosyaya çift tıklandığında o program açılır ve dosyayı işletir Ancak şöyle bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz HTML dosyalarını düzenleyen bir kimsesiniz diyelim Bir HTML dosyasının üzerine çift tıkladığında Internet Explorer açılıyor, buraya kadar bir problem yok Ama varsayalım k, bazı durumlarda bu dosyayı ailenizin metin editörü NOTEPAD ile açmak ve içeriğini düzenlemek istiyorsunuz Bu durumda bir HTML dosyasına sağ fare düğmesi ile tıklasanız da açılacak olan menüden NOTEPAD komutunu çalıştırsanız da dosya otomatik olarak Notepad ile açılsa fena mı olur?
Aşağıdaki örneği HTML dosyaları ve NOTEPAD için yaptım Siz bunu GIF dosyalarınız, TXT dosyalarınız yani ayarlamak istediğiniz bütün dosya çeşitleri için ufak tefek değişiklikler ile uygulayabilirsiniz Soyadı HTM olan dosyaların üzerine gidip sağ fare düğmesine bastığınızda NOTEPAD uygulaması ile bu dosyayı açacak olan bir menü komutu eklemek için aşağıdaki adımları takip edin:
1 Herhangi bir klasör penceresini açın
2 GÖRÜNÜM menüsünden KLASÖR SEÇENEKLERİ komutunu çalıştırın
3 Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun DOSYA TÜRLERİ bölümüne gelin
4 Listeden aşağı doğru kayarak MICROSOFT HTML ******** seçeneğini bulun ve seçili duruma getirin
5 EDIT düğmesine basın
6 Ekrana gelecek olan diyalog kutusunda YENİ düğmesine basın
7 EYLEM bölümüne NOTEPAD, uygulama bölümüne de NOTEPADEXE yazın ve ENTER tuşuna basın
8 İki kere KAPAT düğmesine basarak diyalog kutularını kapatın
Bundan sonra herhangi bir klasör penceresinde soyadı HTM olan herhangi bir dosya gidip sağ fare düğmesine bastığınızda ekrana gelecek olan menüde NOTEPAD komutunu göreceksiniz Bu komutu çalıştırdığınızda ekrana NOTEPAD uygulaması gelecek ve dosyanın içeriğini düzenlemek üzere ekranda gösterecek Oysa dosyaya çift tıklarsanız ekrana Internet Explorer uygulaması gelecek ve dosyayı ekranda görüntüleyecek

Alıntı Yaparak Cevapla