Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Bilgisayar Hakkında 181 Soru Ve Cevapları!

Eski 11-27-2007   #9
RaHaTSiZ

Cevap : Bilgisayar Hakkında 181 Soru Ve Cevapları!

88)MP3 TAG'LERİ

NOT: Bu püf noktası okurlarımızdan ERDEM MARMARA tarafından gönderildi Kendisine teşekkür ediyoruz Eğer sizin de PC Magazine Türkiye okurları ile paylaşmak istediğiniz bir püf noktası varsa bana cenktarhan@pcmagazinecomtr adresinden bir e-mail atmanız yeterli
Winamp kullanıcıları bilirler,Winamp ilk kurulduğunda PLAYLIST listesinde artistin ve şarkını adını görüntüler Eğer bunların yerinde albüm adı, MP3'ün bulunduğu klasör gibi şeylerin de görüntülenmesini istiyorsanız önce Winamp uygulamasını açın
CTRL+P tuşlarına basın Ekrana gelen diyalog kutusunda, yan taraftaki Input'a tıklayarak Input bölümüne geçin Nullsoft MPEG audio decoder plugin üzerine çift tıklayınEkrana gelen diyalog kutusunun alt kısmında ID3 v1 title formatting bölümünü göreceksinizBurada ki sayılara bakıp, % değerinden sonra o sayıyı yazın Pencereleri kapatınBir şarkıyı çalmaya başladığınızda istediğiniz bilgiler görüntülenecektir Sayı değerlerini ve anlamlarını aşağıda bulabilirsiniz
%1 Artist
%2 Şarkı Adı
%3 Albüm Adı
%4 Yıl
%5 Şarkının Kaynağı
%6 Şarkının Türü(pop,rock vb)
%7 Şarkı Dosyasının Adı
%8 Şarkı Dosyasının Bulunduğu Klasör
%9 Şarkı Dosyasının Uzantısı

89)Geçenlerde bilgisayara bir program yükledim, ah yüklemez olaydım Programı beğenmedim, sildim ancak program arkasında izler bıraktı Artık JPEG ve BMP türü dosyalarım klasör içerisinde abuk subuk simgelerle görüntüleniyor Bu simgeleri değiştirmenin, eli yüzü düzgün hale getirmenin bir yolu yordamı varsa bana anlatabilir misiniz?
Bir dosya türünü simgeleyen simgeleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz Herhangi bir klasör penceresi açın GÖRÜNÜM menüsünden KLASÖR SEÇENEKLERİ (FOLDER OPTIONS) komutunu çalıştırın Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun DOSYA TÜRLERİ (FILE TYPES) bölümüne gelin Buradaki listede dosyanızın türünü bulun Örneğin JPEG dosyalarının simgelerini değiştirmek için bu listede "JPEG GÖRÜNTÜSÜ" seçeneğini arayacaksınız Bulduktan sonra üzerine tıklayın ve seçili duruma getirin DÜZENLE (EDIT) düğmesine basın
Şimdi açılacak olan diyalog kutusu içerisinde SİMGE DEĞİŞTİR (CHANGE ICON) düğmesine basın Ekrana gelecek olan diyalog kutusu içerisindeki simgelerden birini seçebilir veya GÖZAT düğmesine basarak diğer simge dosyaları içerisinde bir yolculuğa çıkabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla