Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Kurabiyecik

Eski 11-25-2007   #1
angelesdream

Muzlu Kurabiyecik





Malzemeler:

1 paket (250 gr) yumuşak tereyağı
4 adet muz (benimkilerin 3 tanesi büyük, 1 tanesi orta boydu)
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya (özellikle bu kurabiyede Dr Oetker’in premium vanilyasını kullanmanızı tavsiye ederim Çok güzel bir koku ve tat veriyor)
1 yumurta
6 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı:

Yumuşak tereyağını küçük parçalara bölüp hamur yoğuracağınız kaba alın
Muzları soyup dilimledikten sonra çatalla iyice ezerek püre haline getirin Tereyağının bulunduğu kaba ilave edip el blenderıyla krema haline gelene kadar karıştırın Bu işlemi çatalla da yapabilirsiniz
Toz şeker, vanilya ve hindistan cevizini ilave edip mikserle çırpın
Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin
Unu ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın Unu azar azar eklemenizi öneririm Bu ölçüden daha fazla un eklemeyin, hamur elinize yapışan ve yumuşak bir hamur olacak
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayarak top şekli verin Hamur kıvamına rağmen çok kolay şekil alıyor, yuvarlarken elinize yapışmıyor
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırında hafif pembeleşene kadar (çok kızarmasın) pişirin (yaklaşık 20 dk)
Kurabiyeler ılıkken üzerine pudra şekeri eleyin Soğuyunca servis yapın



Bu ölçüden 52 adet kurabiye çıkıyor, isterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz Çok hoş kokan, yumuşak ve lezzetli bir kurabiye oluyor Özellikle çocukların çok seveceğini tahmin ediyorum, yoğun muz kokusundan dolayı :img-ok:

Aslında un miktarını azaltarak kek yapılabilir bu tarifle diye düşünüyorum 2 ya da 3 su bardağı un kullanılırsa güzel bir kek olabilir bence Hatta içine damla çikolata ve fındık da konulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla