Konu
:
Bat
Yalnız Mesajı Göster
Bat
11-01-2007
#
1
mate
Bat
Malzemeler;
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek
2 kuru soğan
5 domates
1 limon suyu
1 demet taze soğan
1 demet maydonoz
1 demet nane (kuru )olur
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı sumak
2 yemek kaşığı susam(olacaktı evde yoktu)
Tuz
Hazırlanışı;
Mercimek haşlanır süzülür
Bulgur iki bardak kaynar suyla ıslatılıp süzülür
(kaynar suyla ıslatmadan soğuk su serperek veya domates suyu serperek bulguru yumuşatan tarifler var fakat vakit dar olduğu için ben kolayını seçtim)vaktiniz varsa soguk suya bulguru ekleye bilirsiniz
Kuru soğanlar ince kıyılır
Geniş bir yerde bulgur, soğan, salçalar, baharatlar, limon suyu , karıştırıp
Domates, küçük, küçük doğranır
Taze soğan, maydanoz, nane ince kıyılır
Yoğurduğunuz karışıma mercimekle birlikte ilave edilir
Arzunuza göre sulandırılır
yaprakla servis yapılır
iki litreye yakın su koydun çok güzel oluyo lahanayı haşlayıp yaprak yoksa oda güzel oluyo istege göre afiyet olsun
mate