Konu
:
Gerebiç
Yalnız Mesajı Göster
Gerebiç
10-06-2007
#
1
Ergenekon
Gerebiç
GEREBİÇ
Hamuru için:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım paket yumuşamış margarin
1 çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İç malzemesi:
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı zencefil
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Bütün malzemeleri yoğurun
15-20 dakila buzdolabında dinlendirin
Kalıbınızın büyüklüğüne göre parçalar koparıp içine cevizli içten koyup kapatın ve kalıbın içine yerleştirip bastırarak şekil almasını sağlayın
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 -25 dk kadar çok kızartmadan hafif pembe bir renk alana kadar pişirin
Soğuyan gerbiçleri servis tabağına alarak üzerine pudra şekeri serpin
Not: Gerebiç yapmak için kalıbınızın olması şart değil tabiki
Normal kurabiye gibi de yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
Ergenekon