Konu: Gerebiç
Yalnız Mesajı Göster

Gerebiç

Eski 10-06-2007   #1
Ergenekon
Varsayılan

Gerebiç



GEREBİÇ




Hamuru için:
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım paket yumuşamış margarin
1 çay bardağı irmik
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

İç malzemesi:
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı zencefil

Üzeri için:
Pudra şekeri

Yapılışı:
Bütün malzemeleri yoğurun15-20 dakila buzdolabında dinlendirinKalıbınızın büyüklüğüne göre parçalar koparıp içine cevizli içten koyup kapatın ve kalıbın içine yerleştirip bastırarak şekil almasını sağlayınYağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizinÖnceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 -25 dk kadar çok kızartmadan hafif pembe bir renk alana kadar pişirinSoğuyan gerbiçleri servis tabağına alarak üzerine pudra şekeri serpin

Not: Gerebiç yapmak için kalıbınızın olması şart değil tabikiNormal kurabiye gibi de yapabilirsiniz AFİYET OLSUN



Alıntı Yaparak Cevapla