5 Gün Önce
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Profiterol
PROFİTEROL TARİFİ
Profiterol malzemeler
Profiterol hamuru için:
1 su bardağı un
1 su bardağı su
3 adet büyük yumurta
1/ 2 paket margarin
Profiterol kreması için:
3 yemek kaşığı un
500 ml süt
1 paket vanilin
1 adet yumurta
1 5 çay bardağı toz şeker
Çikolata sosu için:
200 gram krema
220 gram bitter çikolata
PROFİTEROL YAPILIŞI
Profiterol kreması için; Sos tenceresine 1 5 çay bardağı toz şeker ve 2 5 su bardağı sütü ekleyin
Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin
Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın
Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun
Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin
Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın
Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın
Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin
Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin
Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin
Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin Aralarında boşluk bırakın
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin
Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin
Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın
Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun
Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın
Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın
İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin
Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin Afiyet olsun!
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|