Konu
:
Arpa şehriye Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Arpa şehriye Pilavı
4 Gün Önce
#
1
Şengül Şirin
Arpa şehriye Pilavı
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ
Arpa şehriye pilavı malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı domates rendesi
2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
1 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
Tuz
ARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞI
Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün
Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin
Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin
Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun
Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin
Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın
Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırın
Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin
(Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir)
Ocağın altını kapatın
15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın
Afiyet olsun!
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul