Konu
:
Bağkurdan Emekli Olmak Için Işyerinin Kapanması veya Ticaretin Bırakılması Gerekmez
Yalnız Mesajı Göster
Bağkurdan Emekli Olmak Için Işyerinin Kapanması veya Ticaretin Bırakılması Gerekmez
02-02-2017
#
1
Şengül Şirin
BAĞKUR'DAN EMEKLİ OLMAK İÇİN İŞYERİNİN KAPANMASI VEYA TİCARETİN BIRAKILMASI GEREKMEZ
Ali Şerbetçi
Özet:
Emeklilik talebi vereceğiniz tarihte ticari faaliyetinizin devam etmesi emekli olmanıza engel teşkil etmez
Yani emeklilik dilekçeniz kabul edilir
Emekli olduktan sonra ticari faaliyetinize devam edebilirsiniz
Bağ-Kur'luyken 01
11
2013 tarihinde SSK'lı olarak çalışmaya başladım
SSK'dan emeklilik şartım 01
05
2017 tarihinde doluyor
Emeklilik talebinde bulunduğumda Bağ-Kur kaydım aktif olduğu için
■ Bağ-Kur'luyken 01
11
2013 tarihinde SSK'lı olarak çalışmaya başladım
SSK'dan emeklilik şartım 01
05
2017 tarihinde doluyor
Emeklilik talebinde bulunduğumda Bağ-Kur kaydım aktif olduğu için SSK'dan emeklilik dilekçem kabul edilir mi?
Emekli olursam maaşımdan prim kesintisi yapılacak mı? 5
542601 Nolu SMS
Belirttiğiniz tarihlerde kendi adınıza değil de başkasına ait bir işyerinde aktif vergi mükellefiyken çalışmışsanız ve 4/a emeklilik şartları için geçerli olan prim gün, sigortalılık süresi ve yaş şartlarınız oluşuyorsa belirttiğiniz tarihte 4/a kapsamında emekli olabilirsiniz
Çünkü son 1260 gün şartı Mayıs ayında doluyor
Emeklilik talebi vereceğiniz tarihte ticari faaliyetinizin devam etmesi emekli olmanıza engel teşkil etmez
Yani emeklilik dilekçeniz kabul edilir
Emekli olduktan sonra ticari faaliyetinize devam edebilirsiniz
Ticari faaliyetiniz devam ettiğinden emekli aylığınızdan herhangi bir prim kesilmez
Önceki yıllarda yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi geçen yıl kaldırıldı
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul