07-24-2015
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Pastacı Kreması
Pastacı Kreması

MALZEMELER
- 1 litre süt
- 200 gram margarin
- 250 gram un (2
5 su bardağı)
- 300 gram toz şeker (1
5 su bardağı)
- 1 adet çubuk vanilya veya 1 adet toz vanilya
- 3 adet bütün yumurta
- 300 gram çiğ krema
Çikolatalı versiyon için:
- 1 yemek kaşığı toz kakao
- 100 gram damla çikolata
HAZIRLANIŞI
Bu reçetede size pastahanelerde satılan yaş pastaların, milföylerin ve eklerlerin içinde kullanılan orjinal pastacı kremasını paylaşacağım
200 gram margarini ocakta eritin ve unu ekleyip iyice kavurun
Aynı anda başka bir kapta sütü, şekeri, çubuk vanilyayı veya toz vanilyayı ve 3 adet bütün yumurtayı koyup çırpma teli ile durmadan karıştırarak kaynama noktasına getirin
Süt iyice ısınınca tel süzgeç ile kavrulan una boşaltın
İyice karıştırın ve koyu kıvamlı krema haline getirin
Çukur bir kaba alın ve üzerine streç film kapatın, üzerine buharını vermesi için birkaç delik açın
Krema iyice soğuyunca üzerine çok soğuk çiğ kremayı ekleyin ve mikserinizin en hızlı ayarı ile çırpın
Artık dilediğiniz çalışma için kullanabilirsiniz
Bu kremayı çikolatalı yapmak için ise sütü ısıtırken 1 kaşık toz kakao ve 100 gram damla çikolata ekleyin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|