07-14-2015
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?
Kağıt Kebabı Tarifi

Malzemeler:
- 1 kg
kuşbaşı kuzu eti
- 4 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze karabiber
- 6 adet dikdörtgen kesilmiş fırın kağıdı
hazırlanışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın ve tavaya alıp,tereyağı ekleyin ve 2 dakika kadar kavurup etleri ilave edin

- Etler suyunu salıp toplayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam edin

- Yıkayıp doğradığınız havuçları da tavaya ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın

- Etler pişince,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve 1 dakika daha ocakta tutup ocaktan alın

- Fırın kağıdından 30×30 cm boyutlarında 6 tane kare kesin

- Pişen etlerden karelere eşit miktarda paylaştırın ve kağıtları güzelce katlayıp fırın tepsisine yerleştirin

- Önceden ısıtılmış 200 derecede 15-20 dakika pişirip servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|