Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Ramazan'ın Farklı İslam Ülkelerinde Farklı Tarihlerde Başlama Sebebi

Eski 07-07-2015   #2
CELAL
Icontr

Cevap : Ramazan'ın Farklı İslam Ülkelerinde Farklı Tarihlerde Başlama Sebebi

Cok tesekkurler cok ince izah etmeye calismissiniz anlamayan yada anlamak istemeyen bazi bilgi fakirlerine umulurki yardimci olurBenim anlamadigim sey bu ayricaligi yapanlar yuce rabbimizin oku emrine muhalefet etmis olduklarinin farkinda olmamalaridir ayrica ilim cinde bile olsa aliniz hadiside bunlar icin birsey ifade etmiyorGozle gormezsem inanmam kabul etmem ve tatbik etmem anlayisi ile teknolojiyi,ilmi ve bilimi ,hesabi kitabi,inkar ediyorlar, ciplak gozle goremedigimiz halde var olan o kadar cok sey varki alemlerde bu gun bunlarin cogunu ilimle bilimle teknolojik gelisme ile biliyoruz anliyoruz ve hesap edebiliyoruzBir muslumanin bu kadar cahil olmasi ne kadar aci yarabbi ve senin oku ogren ve ilim sahibi ol emrine muhalefet etmesi ne aciBazen soruyorum kendi kendime Yarabbi benmi deliyim yoksa onlarmi?O sozde okumus bazi Ilahiyatcilar yada sozde bazi hocalar,bazi tarikatcilar varya onlar en iyisini biliyorlar onlardan baska bilen yok bu konulari ve cok iyi bildikleri icinde fetva veriyorlar bircok konularda ve benim zavalli bilgi fakiri insanlarimda onlara inaniyorlar cunku o zalimler cok iyi biliyorlarki Islami gercek manada anlamamis okumamis arastirmamis cahil insanlari kolayca kandirip taraftar toplayacaklar ve zatende aynen oyle oluyorEy benim nice buyuk alimler,bilginler,ulemalar yetistirmis milletim titre ve kendine don uyan artik bu gafletten sana yakismaz gaflet,delalet ve cahiliyet icinde olman cunku sen Muslumansin ve hicbir Musluman cahil olmaz olmamali olursa yuce rabbimin emrine ve Peygamberimize uymamis olur,onun icin cok okumalisin ogrenmelisin,arastirmalisin,aydin olmalisinHic bilenlerle bilmeyenler bir olurmu?Bu ve bunun gibi konulari her firsatta gundeme getirenlerin bazi hesaplari var,senin cahilliginden istifa ederek,seni otekilestirmek,ayirmak,ayristirmak,bolmek guruplara ayirmak,zitlastirmak ama bunu sozde seni aydinlatmak diyerek yapiyor tabikiIyi dusun ,tekrar tekrar dusun ve Rabbimizin bu konuyla ilgili ayristiran,guruplara ayirip,parcalayan bolenlerle ve onlara uyanlarla ilgili Ayetlerini hatirla,hatirlaki kendi durumunun ne oldugunu gorRabbim bizi hidayete erenlerden ,hak yolda dosdogru yolda olanlardan eylesin,hepimize akil fikir versin
Alıntı Yaparak Cevapla