İnce bulguru sıcak su ile ıslayalım

Soğanları ince ince doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağında biraz kavuralım

Üzerine kıymayı ilave edelim ve suyunu çekene kadar kavuralım

Sonra ince ince doğradığımız kırmızı biberleri ilave edip bir süre daha kavuralım

Daha sonra ıslattığımız bulguru ilave edip karıştıralım

Hazırladığımız karışımı ocaktan alalım

Karışımın içine iri kırılmış cevizi, baharatları, tuzu ve maydanozu ilave edip karıştıralım

Bir kaseye yarım çay bardağı sıvı yağı ve yarım çay bardağı suyu koyup çırpalım

1 adet yufkayı serelim ve üzerine sıvı yağlı sulu karışımdan sürelim

Yufkayı üçgen şeklinde 2 ye bölelim

(4 parça yufka elde etmiş olacağız)
Geniş kısımlarına 2 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyalım ve çok sıkı olmayacak şekilde, rulo şeklinde saralım

Bir kaseye yumurtaları koyup çırpalım

Böreklerimizi önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayalım

Börekleri kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak sıcak servis yapalım
