Konu
:
Maden Suyu Ile Hazırlanan Mayalı Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Maden Suyu Ile Hazırlanan Mayalı Poğaça
02-18-2015
#
1
Şengül Şirin
Maden Suyu Ile Hazırlanan Mayalı Poğaça
malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu
250 gr tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 6 su bardağı)
1 yumurta (üzerine sürmek için)
Susam ve çörek otu
İç harcı için;
Peynir ve maydanoz karışımı (Ben maydanoz kullanmadım)
hazırlanışı
Mayayı ılık sütle eritin
Üzerine toz şeker döküp karıştırın
Maya köpürene kadar bekletin
Hamuru için gerekli malzemeleri ekleyip karıştırın
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamurun mayalanması için sıcak bir yerde üzerini bezle örterek mayalandırın
Hamurdan bezeler alıp iç harcımızdan koyup hafif yağlanmış tepsiye dizip 15 dakikada tepside mayalandırın ve önceden ısıtılmış fırında pişirin
Ben iki ölçü olarak uyguladım siz aynı ölçülerin yarısını kullanarak da yapabilirsiniz
Hamurun yarısına iç malzeme koydum yarısını da boş yaptım
İç malzemeyi de arzunuza göre değiştirebilirsiniz
İç koyduğum poğaçaları bohça gibi kapatıp ters çevirdim katlı yeri altta kaldı
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul