01-03-2015
|
#3
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Tavuk Sarma Tarifi
Tavuk Sarma / 4 kişilik / Hazırlanış süresi – 20dk / Pişme süresi – 30 dk

Malzemeler;
4 adet tavuk göğüs
4 dilim cheddar peyniri
12 dilim dana etli salam
Tuz
Karabiber
2 su bardağı un
2-3 adet yumurta
2 su bardağı ekmek kırıntısı
Hazırlanışı;
Tavuk göğüslerini bıçakla biraz incelttikten sonra, iki yaprak stechin arasında çok inceltmeden dövün ve tezgâha alın 
Üzerlerine tuz ve karabiber serperek lezzetlendirin 
Her bir tavuk göğsün üzerine 3’şer dilim salam ve 1’er dilim cheddar peyniri yerleştirip, rulo yapın 
Tavuk rulolarınızı ilk önce una, sonra yumurtaya, son olarak da ekmek kırıntısına bulayın 
Bir tavayı ateşin üzerine alıp, tabanını kaplayacak kadar riviera zeytinyağı ekleyin 
Yağınız ısındığında tavuk sarmaların dışlarına renk verin ve dışları iyice renk aldıktan sonra fırın tepsisine alıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
ardanınmutfağı
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|