Yalnız Mesajı Göster

Cevizli – Kaymaklı Katmer

Eski 12-27-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevizli – Kaymaklı Katmer



Cevizli – Kaymaklı Katmer




Malzemeler;


4 yaprak baklavalık yufka
60 gr kaymak – 1 rulo
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı;


Bir adet yufkayı tezgâha serin üzerini erimiş tereyağı ile yağlayıp ikinciyi de üzerine serin ve bir daha yağlayın Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın
Kaymaktan küçük parçalar alıp yufkanın üzerine serpiştirin,1 tutam tozşeker ve cevizi serpin ve yufkayı zarf şeklinde kapatın
Katmerleri fırında 180 derecede 15 dakika pişirin ve üzerine ceviz ve toz şeker serperek servis edin
ardanın mutfağı

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla