Konu
:
Cevizli – Kaymaklı Katmer
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli – Kaymaklı Katmer
12-27-2014
#
1
Şengül Şirin
Cevizli – Kaymaklı Katmer
Cevizli – Kaymaklı Katmer
Malzemeler;
4 yaprak baklavalık yufka
60 gr kaymak – 1 rulo
3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
Bir adet yufkayı tezgâha serin üzerini erimiş tereyağı ile yağlayıp ikinciyi de üzerine serin ve bir daha yağlayın
Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın
Kaymaktan küçük parçalar alıp yufkanın üzerine serpiştirin,1 tutam tozşeker ve cevizi serpin ve yufkayı zarf şeklinde kapatın
Katmerleri fırında 180 derecede 15 dakika pişirin ve üzerine ceviz ve toz şeker serperek servis edin
ardanın mutfağı
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul