12-27-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sarma Beyti
Sarma Beyti / 4 kişilik

Malzemeler;
200 gr tavuk kıyma
150 gr dana kıyma
100 gr kuzu kıyma
1 su bardağı Antep fıstığı
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
2 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
1-2 adet yufka
Tuz
Karabiber
1 adet yumurta sarısı – üzeri için
Hazırlanışı;
Tavuk, dana ve kuzu kıyma, yumurta, soğan, galeta unu, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip robotta çekin Sonra bir kapta iyice yoğurun Yoğurduğunuz malzemenin içine Antep fıstığı koyup karıştırın
Bir yufkayı 4’e katlayın, fırına atavağınız kabınızı yufkanın üzerine ortalayarak yerleştirin Etrafında fazla kalan yufkaları kesin Böylece 4 kat yuvarlak yufka elde etmiş olacaksınız
Pişirme kalıbını yağlayın Yufkanın ara katlarını ve en üstünü su ve sıvıyağ karışımı ile ıslatın 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin ve fırın kabınıza yerleştirin
Yoğurduğunuz köfteyi elinizle rulo şekli verip, yufkanın en dışına çember olacak şekilde yerleştirin Orta kısımdaki her bir üçgeni orta kısımdan kaldırarak etin olduğu kısmın üzerine getirin
Üzerine tekrar su-sıvıyağ karışımından sürün ve yufkanız iyice ıslanıp köfteye yapıştıktan sonra yumurta sarısı sürün
180 derecelik fırında 30 dakika civarında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp sıcak servis edin
ardanın mutfağı
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|