Yalnız Mesajı Göster

Buzluk Böreği

Eski 12-25-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Buzluk Böreği



Buzluk Böreği





Mutfağı : Türk
Türü : Hamur İşi
Pişirme Süresi : 10-20 dk
Zorluk : Kolay
Kişi Sayısı : 7-8
Tarif Sahibi : Emine Beder


Tarifin Malzemeleri

  • 3 Adet Yufka
  • 125 Gr Tereyağ
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Miktar Çörekotu
  • 1 Adet Soğan
  • 350 Gr Yağsız Kıyma
  • 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Demet Maydanoz
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Karabiber


Tarifin Hazırlanışı
  • Tavaya sıvı yağı alalım
  • Küp doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyerek kıymanın suyu çekilene dek kavuralım
  • Kıyılmış maydanozu, salçayı, tuzu ve karabiberi ekleyip birkaç kez çevirerek ateşten alalım
  • Üç yufkayı aralarını ve üzerini fırça yardımıyla erimiş margarinle yağlayıp üst üste serelim
  • Yufkaları sigara böreği sarar gibi 8 üçgen parça elde edecek şekilde keselim
  • Üçgen parçaların geniş kenarlarına kıymalı içten koyalım ve karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe döndürüp rulo yaparak saralım
  • Yufkaları bir kevgire dizelim
  • Üzerlerine birkaç kez su gezdirelim
  • Suyu iyice süzüldükten sonra yufkaları margarinle yağlanmış fırın kabına dizip buzluğa koyarak donmalarını sağlayalım
  • Donan yufkaları buzluktan alıp çözülmeden üzerlerine yumurta sarısını sürelim
  • Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında börekleri altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim ve hemen fırından çıkaralım

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla