Beyaz Lahana Sarması
MALZEME LİSTESİ:
1 büyük beyaz lahana
400 gr

kıyma
2 su bardağı pirinç
3 soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 tutam dereotu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
zeytinyağı
su
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
pul biber
HAZIRLANIŞI:
Bütün olan beyaz lahananın önce kök kısmını içe doğru oyarak çıkarıyoruz

Daha sonra lahana yapraklarını ayırıyoruz ve sarma yapacağımız boyda parçalar kesiyoruz

Kaynayan suya lahana yapraklarını atıp 5 dakika kaynatıyoruz

Hemen kevgirle alıyoruz ve soğuk suya koyuyoruz

Soğuk suyla şokladığımız yaprakları bir tabağa diziyoruz

İç harcı için, soğanları yemeklik doğruyoruz

Maydanozu, dereotunu ve naneyi doğruyoruz

Doğradığımız malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz

Kıymayı ekliyoruz

Pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz

Pirinci de karışıma ekliyoruz

Salçaları koyuyoruz

Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküp harcı iyice yoğuruyoruz

Lahanaların bir kenarına iç harcı koyuyoruz ve sarıyoruz

Sardığımız lahanaları yayvan bir tencereye diziyoruz

Üzerlerine zeytinyağı ve tuz döküyoruz

Kenarından suyunu veriyoruz, üzerine bir servis tabağı kapatıyoruz

Kapağını da kapatıyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz

İsteğe göre pişmesine yakın içine sumak ekşisi koyabilriz

Servis ederken tereyağını tavada eritiyoruz

İçine pul biber atıyoruz ve kızartıyoruz

Lahana sarmaların üzerine sosu dökerek servis ediyoruz
