Püreli Tavuk kapama
Malzemeler;
6-8 adet tavuk kalça – kemiksiz
2 adet soğan
2 diş sarımsak
8-10 adet kültür mantarı
4-5 yaprak fesleğen
1 paket krema (200ml)
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Püresi için;
4 adet patates
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta sarısı
½ yemek kaşığı muskat rendesi
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı;
Tavuk kalçaları kuşbaşı doğrayın

Bir tavaya zeytinyağı ekleyini yağ ısınınca tavukları ekleyin ve dışları renk alıncaya kadar pişirin

Tavuklar renk aldıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun

Soğan yumuşadığında ince doğradığınız mantarları ve sarımsakları ilave edin

Hepsi yumuşadıktan sonra tuz, karabiber ekleyip, 2 dakika daha pişirin, kenara alın ve ince doğradığınız fesleğen yaprakları ve kremayı ilave edip karıştırın
Patates püresi için;
Patatesleri haşlayın, soyun ve rendeleyin

Rendeledikten sonra içerisine tuz, karabiber, muskat ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın

Patates püreniz biraz soğuduktan sonra yumurta sarılarını içerisine ekleyip homojen oluncaya kadar karıştırıp sıkma torbasına alın
Birleştirmek için;
Tavuklu harcınızı fırın kabınıza alın ve üzerine sıkma torbasına aldığınız patates pürenizi dilediğiniz gibi şekil vererek sıkın

180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin ve sıcak servis edin