Kestaneli Beyaz Çikolatalı Sufle
Malzemeler;
125 ml süt
10 gr un
2 adet yumurta sarısı
20 gr şeker
2 adet yumurta beyazı
50 gr beyaz çikolata
50 gr kestane püresi
25 gr tereyağı
25 gr şeker
Hazırlanışı;
Sütü bir sos tenceresinde ısıtın

Yumurta sarısını 20 gr şeker ile çırpın, unu ilave edin ve karıştırın

Sıcak sütü yumurtalı karışıma ılıtarak ilave edin, bu işlemi yaparken sürekli çırpın, yoksa yumurtalarınız pişecektir

Bu karışımın içinde bulunduğu kaseyi, 2 parmak su koyduğunuz bir tencerenin üzerine oturtarak ocağın üzerine alın ve benmari usulü pişirin

Kasenin tenceredeki suya temas etmemesine dikkat edin

Karışımınız muhallebi kıvamına geldiğinde tencerenin üzerinden kenara alın ve içerisine küçük doğradığınız beyaz çikolataları ve tereyağını ekleyin, tamamen eriyinceye kadar karıştırın

Son olarak kestane püresini ilave edin

Tamamen homojen oluncaya kadar karıştırın

Yumurta beyazını 25 gr şeker ile birlikte beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar çırpın

Kestaneli karışımınızla yumurta beyazlarını bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırarak birbirine yedirin

Fırın kaplarınızı tereyağı ile yağlayın ve içlerine şeker serpin

Fazla şekeri silkeledikten sonra sufle harcınızı kaplara bölüştürün

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirin ve sıcak servis edin