Yalnız Mesajı Göster

Kaşarlı Pide

Eski 11-21-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Kaşarlı Pide



Kaşarlı Pide




Malzemeler
  • 15 yemek kaşığı yulaf kepeği karışımı
  • 1 adet yumurta akı
  • 10 yemek kaşığı light süt
  • 1 tatlı kaşığı süt tozu (isterseniz kullanmayabilirsiniz)
  • 90-100 gram yağsız dana kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım kuru soğan
  • Maydanoz
  • Baharatlar (Tuz, karabiber, pul biber vs)
  • Kaşar peyniri (güçlendirmede kullanın, seyirde lor peyniri kullanabilirsiniz)
Tarifi
Öncelikle kıyma harcı için; soğanı, domatesi, biberi doğrayın Maydanoz ve baharatları ilave edip karıştırın
Hamuru için; yumurta akını, light sütü, yulaf kepeği karışımını ve süt tozunu karıştırıp, çırpın Krep hamuru gibi bir kıvam elde edeceksiniz Tavayı kağıt havlu yardımı ile yağlayın ve hamurun altını iyice pişirin Fırına dayanıklı bir kaba alın Ardından pişirmediğimiz kısmın üzerine yaptığımız kıyma harcını ilave edin ve fırına verin

Fırının üste yakın bölümüne yerleştirin, güçlendirmede kaşarı piştikten sonra ilave edip 5 dakika daha fırında bekletebilirsiniz

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla