11-17-2014
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Gül Tatlısı - Gül Tatlısı Tarifi - Gül Tatlısı Nasıl Yapılır ?
Gül Tatlısı Tarifi

Malzemeler:
100 gr tereyağı (oda ısısında ),
1 Su bardağı sıvı yağ,
1 Su bardağı yoğurt,
1 Su bardağı irmik,
1 Yumurta,
Kabartma tozu,
Vanilya,
Aldığı kadar un,
İçine koymak için bütün fındık içi,
Not: İstenirse pembe renk yapmak için
kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz
Şerbeti İçin:
4 Su bardağı şeker,
4 Su bardağı su,
Yarım limon suyu
Sponsorlu Bağlantılar
Gül Tatlısı Yapılışı
İrmiği, yumurtayı, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvı yağı, tereyağını, vanilyayı bir kapta karıştırıp iyice çırpıyoruz ve üzerine un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz
Hamurumuzdan bir parça alıp yuvarlak beze yapıyoruz
Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz
Çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz
Karşılıklı dört yerinden bıçak yardımıyla küçük çentikler açıyoruz
Ortasına fındığımızı koyup dörde böldüğümüz her kenarı fındığımızın etrafında sararak gül şekli veriyoruz
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıralayıp 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişiriyoruz
Önceden hazırladığımız şerbeti ılıkken fırından çıkan tatlılarımızın üzerine döküyoruz
Renkli yapmak isterseniz kırmızı veya sarı gıda boyasından hamurunuzun bir bölümüne koyabilirsiniz
İsterseniz kakaolu da yapabilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|
|