11-17-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Muhallebili Kadayıf Pastası
Muhallebili Kadayıf Pastası

Malzemeler:
- 250 gr kadayıf (çiğ),
- 100 gr tereyağı (6 yemek kaşığı),
- 1 çay bardağı toz şeker

Muhallebisi İçin:
- 1 lt süt,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı un,
- 1 kutu krema (200 ml),
- 2 paket vanilya

Üzeri İçin:
- 1 çay bardağı ceviz

Muhallebili Kadayıf Pastası Tarifi
Kadayıfları küçük küçük doğrayalım ve teflon tavada pembeleşene kadar kavuralım
İçine tereyağını ilave edip, tereyağı eriyene kadar karıştıralım
Sonra toz şekeri ilave edip, karıştıralım ve ocaktan alalım
Muhallebisi için; tencerenin içine sütü, toz şekeri, unu koyalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar kaynatalım
Ocaktan alıp, muhallebinin içine kremayı, vanilyayı ilave edip, blender ile 10 dakika çırpalım
Kelepçeli kalıba kadayıfların yarısını koyup, elimizle sıkıca bastıralım
Kadayıfların üzerine muhallebiyi döküp, dikkatlice yayalım
Kalan kadayıflara ceviz ekleyip, karıştıralım ve muhallebinin üzerine serpelim
Oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyalım ve 1 gece buzdolabında bekletelim
Muhallebili Kadayıf Pastası soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapalım
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|