11-17-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Düğün Çorbası
Düğün Çorbası Tarifi

Malzemeler
- 350 gr kemikli et,
- 1 kase yoğurt,
- 3 çorba kaşığı un,
- 1 çorba kaşığı tereyağı,
- 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber,
- 1 yumurta,
- Su,
- Tuz

Düğün Çorbası Yapılışı
Tencere içerisine kemikli etimizi koyup haşlayalım
Haşladığımız kemikli etimizi, kemiklerinden ayıralım
Bir kabın içerisine yumurtayı kıralım
Üzerine unu, yoğurdu ve suyu ilave edip iyice çırpalım
Eti; haşladığımız et suyunun içerisine, yaptığımız karışımı karıştırarak dökelim
Kemiklerinden ayırdığımız eti ilave edelim
Tuzunu ekleyip, çorba kıvamına gelene kadar karıştıralım ve pişirelim
Tava içerisine tereyağını koyalım ve eritelim
Üzerine kırmızı pul biberi dökelim
Çorbamızın üzerine tereyağlı karışımı gezdirelim
Düğün Çorbası servise hazır Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|