11-07-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Portakallı İrmik Tatlısı
Portakallı İrmik Tatlısı

Malzemeler:
- 4 su bardağı süt,
- 5 yemek kaşığı irmik,
- 10 yemek kaşığı toz şeker

Arası İçin:
- 1 paket kakaolu pötibör bisküvi,
- 4 su bardağı portakal suyu(hazır yada sıkılmış olabilir),
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1,5 su bardağı toz şeker

Portakallı İrmik Tatlısı Yapılışı
Tencereye sütü, irmiği, toz şekeri koyalım ve sürekli karıştırarak pişirelim
Kare ya da dikdörtgen bir tepsiye dökelim
Hemen üzerine sıcakken, iki sıra bisküvi dizelim
Başka bir tencereye portakal suyunu, unu, nişastayı, toz şekeri koyalım ve sürekli karıştırarak pişirelim
Bisküvilerin üzerine dökelim ve buzdolabında 4-5 saat soğutalım
Portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapalım Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|