11-04-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Hanımağa Çorbası Tarifi
Hanımağa Çorbası Tarifi

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı erişte,
- 1 su bardağı haşlanmış nohut,
- 1 adet soğan,
- 1 çorba kaşığı domates salçası,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- 1 çorba kaşığı kuru nane,
- 2 çorba kaşığı tereyağı,
- 2 çorba kaşığı sıvı yağı,
- Tuz,
- Kırmızı pul biber,
- 6 su bardağı sıcak su

Sponsorlu Bağlantılar
Hanımağa Çorbası Yapılışı
İnce ince doğradığımız soğanı sıvı yağında pembeleşene kadar kavuralım
Üzerine salçaları ilave edelim ve kavuralım
Sıcak suyu karıştırarak azar azar ilave edelim
Sonra erişteyi, haşlanmış nohudu ilave edip erişteler yumuşayana kadar pişirelim
Tavada tereyağını eritelim
Üzerine kırmızı pul biberi, naneyi ilave edip hafif kavuralım
Daha sonra Hanımağa Çorbasının üzerinde gezdirip sıcak sıcak servis yapalım
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|