10-29-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sihirli Kek,
Sihirli Kek,

çok sıvı bir tek hamurdan elde edilen, piştikten sonra üstünde kek,
ortasında cheescake en altta muhallebisi gibi, 3 katlı çok lezzetli
bir kek 
Sihirli denmesinin bence sebebi: Tek bir hamur dökmemize
rağmen, üç katlı bir kek elde etmemiz
Malzemeler:
4 yumurta
125 gram tereyağı erimiş, ılımış
500 ml ılık süt (2 buçuk su bardağı)
1 çorba kaşığı su
1 yemek kasiği limonsuyu
115 gram un (1 subardağı)
150gr Şeker (1 su bardağı)
1 adet vanilya çubuğu
1 tutam tuz
Yapılışı:
Tereyağına sütü ekleyin ikiside ılık olacak
Yumurtaların aklarını sarılarından ayıralım
Aklarını limon suyu ile birlikte kar gibi olana kadar çırpın Ters
çevirdiğinizde yumurta akları dökülmemesi gerekiyor
Yumurta sarılarını ve diğer malzemeleri krema gibi olana kadar
çırpın
En son yumurta akını da çok söndürmeden harcımıza yavaş yavaş
yedirelim
20×20cm lik borcam veya en küçük boy da kı pasta kalıbına
dökelim
Dikkat ! pasta kalıbınız eğer çok kullandıysanız sızdırabilir fırının
içerisin de kekin altın da ki kata yağlı kağıt koyun, akan oraya
aksın, sonra damlama kesilecek zaten
150 derece de tam 80 dakika pişsin
Vakit dolunca çıkarın soğusun
Daha sonra buzdolabına koyun ve en az 3-4 saat iyice soğuması ve
kremanın kesilir kıvama gelmesi için bekletin
Üzerine pudra şekeri serperek servis edin
Dilerseniz meyveler ile de süsleyebilirsiniz
Püf noktaları
Yumurtalar kesinlikle oda ısısında olmalı 
Vanilya olarak çubuk kullanmaya çalışın daha da lezzetli oluyor 
Kekin hamurunu hazırlarken çok cıvık olduğunu düşünecek ve
‘bunda bir yanlışlık var’ diyeceksiniz Hayır yok! Bu tarif aynen böyle korkmayın devam edin 
80 dakika çok gelebilir, fakat katların oluşması için bu zaman gerekli 
AFİYET OLSUN
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|