10-25-2014
|
#2
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Ratatuy Tarifi
2 adet orta boy patlıcan,
2 adet kabak,
2 adet orta boy patates,
2 adet domates,
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Sosu İçin:
4 adet orta boy domates,
1 adet soğan,
4 diş sarımsak,
4 adet sivri biber,
4 yemek kaşığı sıvı yağı,
Tuz,
Karabiber,
Kekik
Üzeri İçin:
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Sponsorlu Bağlantılar
Ratatuy Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyalım ve yarım cm kalınlığında ince ince dilimleyelim
Dilimlenen patlıcanları tuzlu suda bekletelim
Kabakları, domatesleri, patatesleri daire şeklinde doğrayalım
Sosu için; domateslerin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım
Soğanı, biberleri, sarımsakları ince ince doğrayalım ve sıvı yağda kavuralım
İçine biberleri, sarımsakları ilave edelim ve 2 dakika kavuralım
Sonra domatesleri, tuzu, karabiberi, kekiği ilave edelim ve 4 dakika daha pişirip, ocaktan alalım
Bir kaba dilimlediğimiz patlıcanları, kabakları, patatesleri, sıvı yağı koyalım ve iyice harmanlayalım
Hazırladığımız sosun tamamını ratatuyu yapacağımız borcama dökelim
Üzerine sırasıyla patlıcanları, kabakları, patatesleri, domatesleri dizelim
Üzerini yağlı kağıt ile kapatalım ve önceden ısıtılmış 200° fırında 40 dakika pişirelim ( bazı fırınlar sebzelerin dışını çabuk kızartırken sebzeleri pişirmiyor gerekirse 1 su bardağı sıcak su ilavesi yapalım )
Sebzeler piştikten sonra üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve kaşarlar eriyene kadar fırında bekletelim
Ratatuyu sıcak sıcak servis yapalım
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|