Konu
:
Acılı Ezme
Yalnız Mesajı Göster
Acılı Ezme
08-04-2014
#
1
Şengül Şirin
Acılı Ezme
3 kilo kırmızı biber
1 kilo yeşil biber
3 kilo domates
yarım bağ maydanoz
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
istenilen miktarda turşuluk acı biber (varsa)
2 yemek kaşığı tuz
pulbiber veya toz kırmızı biber (eğer yeterince acı biberiniz yoksa)
Bütün malzemeler yıkanarak biberlerin içi temizlenir
Azar azar hepsinden rondoya alınarak hepsi rondodan geçirilir
Bir tencereye alınarak kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır
Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ da eklenir
Tencerede suyunu çekene kadar pişirilir (3-4 parmak kadar seviyesi aşağı ininceye kadar kaynatılır)
Tuz ve isteğe göre pul biber (eğer acı biberiniz yoksa) eklenebilir
Acı miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz
Suyunu çektikten sonra sıcakken kavanozlara koyarak ağızları iyice kapatılır
Ters çevrilerek soğuyuncaya kadar beklenir ve serin ve güneş olmayan bir rafta saklanır
Açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabına kaldırıp en fazla 3-4 gün içinde tüketmenizi öneririm
Bu ölçüye göre 5 kavanoz elde ediliyor (1 kglık kavanozlardan) Afiyet olsun…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul