Konu: Acılı Ezme
Yalnız Mesajı Göster

Acılı Ezme

Eski 08-04-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Acılı Ezme



  • 3 kilo kırmızı biber
  • 1 kilo yeşil biber
  • 3 kilo domates
  • yarım bağ maydanoz
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • istenilen miktarda turşuluk acı biber (varsa)
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • pulbiber veya toz kırmızı biber (eğer yeterince acı biberiniz yoksa)
Bütün malzemeler yıkanarak biberlerin içi temizlenir Azar azar hepsinden rondoya alınarak hepsi rondodan geçirilir Bir tencereye alınarak kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ da eklenir Tencerede suyunu çekene kadar pişirilir (3-4 parmak kadar seviyesi aşağı ininceye kadar kaynatılır) Tuz ve isteğe göre pul biber (eğer acı biberiniz yoksa) eklenebilir Acı miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz Suyunu çektikten sonra sıcakken kavanozlara koyarak ağızları iyice kapatılır Ters çevrilerek soğuyuncaya kadar beklenir ve serin ve güneş olmayan bir rafta saklanır Açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabına kaldırıp en fazla 3-4 gün içinde tüketmenizi öneririm Bu ölçüye göre 5 kavanoz elde ediliyor (1 kglık kavanozlardan) Afiyet olsun…

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla