08-01-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Şeftali Reçeli Tarifi
Şeftali Reçeli Tarifi

Malzemeler
- 1 ölçü soyulmuş ay dilimlenmiş doğranmış şeftali (1
300 g)
- Şeftali ölçüsünden 2 parmak eksik şeker (900 g)
- 1/2 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tereyağı
Doğranmış seftalilerimizi derin bir çelik tencerede şekerle buluşturmak üzere biraz şeftali biraz şeker olmak üzere kat kat hazırlıyoruz 30 dk bekletiyoruz
Önce harlı ateşte pişirmeye başlıyoruz (10 dk kadar) Ardından altını kısıyoruz Köpüklerini delikli kepçe yardımıyla topluyoruz, köpüğü tam anlamıyla yok etmek için tereyağımızı ekliyoruz(2 dk daha) Limon tuzumuzu da ekleyip 1 dk daha kadar kaynatıp ateşten indiriyoruz
Reçelimizi yayvan cam veya emaye bir kaba boşaltıp, tozsuz güneşli bir ortamda 2-3 gün güneşte pişiriyoruz
Üzerine tülbent veya mutfak şemsiyesi kapatabilirsiniz
Not : Şeftalilerin çekirdeğine yakın kısmını çıkarırsanız daha açık renk bir reçel elde edersiniz, ben pembemsi rengi sevdiğim için çıkarmıyorum
Afiyet olsun

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|