07-25-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
İki Renkli Tatlı
İki Renkli Tatlı

Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 2 Türk Kahvesi fincanı nişasta
- 1 fincan un
- 3 fincan şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Jölesi için:
- 3 su bardağı vişne suyu
- 2 çay bardağı nişasta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya


Sütü, unu, nişastayı, şekeri ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştıralım Ocağa alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim Üzerine margarini ekleyip karıştıralım Islatılmış tepsiye döküp soğutalım Jölesi için gereken malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim Muhallebinin üzerine yayalım Buzdolabında soğutup servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|