07-21-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Bostan Patlıcanı Kebabı
Bostan Patlıcanı Kebabı
- 3 adet bostan patlıcan
- 250 g kıyma
- 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 adet doğranmış büyük yeşil biber
- 1 adet büyük domates (kabuğu soyulmuş doğranmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz
- karabiber
- pulbiber
- kırmızı toz biber
- az kimyon
Püresi için;
- 3 adet haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı süt
- tuz
Pürenin üstüne;
- kaşar peyniri (bir su bardağı kadar)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- sıcak su





Patlıcanlar alacalı soyulur ve resimde görüldüğü gibi kalın olacak şekilde halka halka doğranır Kızgın yağda patlıcanların iki tarafı kızartılıp peçete kağıdın üstüne alınır, yağının çekilmesi beklenir
Kıyması için, soğanlar sıvı yağda kavrulur Kıyma ilave edilip kavrulur Ardından salçayı, biberi ve domatesi eklenip pişilir (domatesin suyu çekene kadar) En son tuzu ve baharatlar eklenir
Püresi için, resimde görüldüğü gibi bir çatalla patatesler ezilir, süt ve tuz eklenir iyice karıştırılır (ben karabiber ve pulbiber de ekledim)
Tepsiye patlıcanlar dizilir, üzerine kıymalı harçtan paylaştırılır Onun üzerine patates püresi paylaştırılıp kaşar peyniri rendesi serpilir Bir kasede salça ve sıcak su karıştırılıp tepsinin dibine dökülür Önceden ısıtılmış 175 derecede peynirler eriyene kadar pişirilir Piştikten sonra üzerine salçalı sos dökülüp sıcak servis edilir Bu tarifi herkes denesin, inanın pişman olmayacaksınız :)
Afiyet bereketli olsun :)
Not :
- Ben kıymalı yaptım ama siz aynı ölçülerde etli veya tavuklu yapabilirsiniz, tercih sizin
- Patlıcanları yıkadığınızda kurulamayı unutmayın ki yağda kızarttığınız zaman sıçramasın
- Daha kolaylık olsun diye ben bir gün önceden patlıcanları kızarttım ve püreyi hazır ettim
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|