Konu
:
Güzel Pilav Nasıl Yapılır. İşte Püf Noktaları.
Yalnız Mesajı Göster
Güzel Pilav Nasıl Yapılır. İşte Püf Noktaları.
07-16-2014
#
1
Şengül Şirin
Güzel Pilav Nasıl Yapılır. İşte Püf Noktaları.
En Güzel Pilav Tarifi İçin Püf Noktaları
Pilav tutturmak zor ve ustalık isteyen bir iştir
Herkes güzel pilav yapamaz
Bir usta olsanız bile bazen pilav istediğiniz gibi olmayabilir
Bu yazımızda sizlere pilav yapmanın önemli püf noktalarını vermek istedik
Birbirinden farklı bir çok pilav tarifi olmasına rağmen aslında pilav yapımı neredeyse hep aynıdır
Kuralları pek değişmez
Güzel pilav yapmak için işte ipuçlarımız
Güzel Pilav Nasıl Yapılır
İşte Püf Noktaları
Pirinci ısladığımız su ılık olmalı ve pirinç çok suda bekletilmemeli
Pirinci ıslatırken içine bol tuz atılmalı ve pirinç 30 dakika suda bekletilmeli
Pirinci bol su da yıkayıp nişastasını çıkarmalıyız
(suyun berraklaşması gerekir)
Tencereye önce zeytin yağı koyulmalı ve biraz kızdırılmalı
Sonra pirinci ilave edip, tuzu serpmeliyiz ve pirinç tane tane olana kadar kavurmalıyız
Kavurma işleminin bitimine yakın tere yağını ilave ediyoruz
(yağın yanmaması için)
2 su bardağı pirinç koyduysanız iki su bardağı da sıcak su koymanız gerekir
(eğer pirinç tuzlu suda beklemedi ise ölçü 2 su bardağı pirince 3 su bardağı sıcak su olmalı)
Pirince sıcak suyu ilave edince 1-2 damla da limon suyu ilave edelim
(pirincin parlak olması için)
Pirinci ocağın en küçük yerinde ve en düşük ısısında pişirelim ve demlenmesi için en az 20 dakika beklenmeli
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Şengül Şirin
Kullanıcının Profilini Göster
Şengül Şirin tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul