07-11-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuk Şiş
Tavuk Şiş

Malzemeler:
- 250 gr tavuk göğüs eti,
- 1 çorba kaşığı biber salçası,
- 1 çorba kaşığı yoğurt,
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
- 1 diş sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı,
- Kimyon,
- Dört renk karabiber,
- Tuz

Kızartmak İçin:
- Çöp şiş,
- Zeytinyağı

Tavuk Şiş Yapılışı
Tavukları yıkayalım ve orta kalınlıkta küp şeklinde doğrayalım
Bir kabın içine tavuk etlerini, salçayı, tuzu, baharatları, yoğurdu, sarımsağı, zeytin yağını koyalım ve iyice karıştıralım
Buzdolabında 2 – 3 saat dinlendirelim (tavuk ile yapılan işlemlerde tavuğu çok fazla açık ortamda bekletmeyelim çünkü çok çabuk bakteri üretiyor ve gıda zehirlenmesine yol açıyor)
Tavuk etlerini çöp şişlere dizelim
Teflon tavaya zeytin yağını koyalım ve tavuk etlerini tava da arkalı önlü çevirerek kızartalım
Tavuk Şişlerimizi pilav ya da salata eşliğinde servis yapalım Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|