07-10-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuklu Paşa Pilavı Tarifi
Tavuklu Paşa Pilavı Tarifi

Malzemeler:
- 750 gr tavuk göğsü,
- 1 kase pirinç,
- 200 gr tereyağı,
- 3 orta boy domates,
- 250 gr mantar,
- 3 adet sivri biber,
- 1 adet kırmızı biber,
- 1 kase et suyu,
- 1 çay kaşığı zencefil,
- 1 çay kaşığı köri,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı pul biber

Tavuklu Paşa Pilavı Yapılışı
Pirinci yıkayalım
Üzerine 2 yemek kaşığı tuzu, 1 litre kaynar su ilave edelim ve 30 dakika bekletip, suyunu süzelim
Tavuk göğsünü, mantarları, domatesleri, biberleri küçük küçük küp şeklinde doğrayalım
Tencerede tereyağını eritelim
İçine tavuk etlerini, mantarları ilave edelim ve sularını çekene kadar pişirelim
Sonra biberleri ilave edelim ve 5 dakika kavuralım
Daha sonra domatesleri, zencefili, köriyi, karabiberi, kırmızı pul biber, tuzu ilave edelim ve karıştıralım
Son olarak pirinci, et suyunu ilave edelim ( kesinlikle karıştırmıyoruz)
Önce harlı ateşte 5 dakika daha sonra kısık ateş 15 dakika pişirelim
Ocaktan alıp, 30 dakika üzeri örtülü olarak dinlendirelim
Tavuklu Paşa Pilavını servis tabağına ters çevirip, servis yapalım
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|