Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Şehriye Çorbası

Eski 07-02-2014   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Tavuklu Şehriye Çorbası



Tavuklu Şehriye Çorbası




Malzemeler:
  • 1 parça tavuk eti,
  • 2 adet domates,
  • 2 adet sivri biber,
  • 1 çay bardağı şehriye,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
  • 5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir),
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 3 çay kaşağı tuz,
  • 3-4 dal kıyılmış maydanoz,
  • Çeyrek limon



Tavuklu Şehriye Çorbası Yapılışı


Domateslerin kabuklarını soyalım ve ince ince küp şeklinde doğrayalım
Biberlerin çekirdeğini çıkaralım ve halka şeklinde doğrayalım
Tencere de tavuk etini haşlayalım ve haşlandıktan sonra, ince ince didikleyelim
Başka bir tencereye sıvı yağı, didiklediğimiz tavuk etini koyalım ve tavuk eti pembeleşene kadar soteleyelim
Üzerine domatesleri, biberleri koyalım ve sotelemeye devam edelim
İçine 5 bardak suyu, tuzu, karabiberi ilave edelim ve kaynatalım
Kaynadıktan sonra içine şehriyeleri ilave edelim ve 30 dk pişirelim
Çorbamızı servis kasesine alalım
Üzerine limon suyu ilave edip, maydanoz serpelim
Tavuklu şehriye çorbası servise hazır

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla