07-02-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuklu Şehriye Çorbası
Tavuklu Şehriye Çorbası

Malzemeler:
- 1 parça tavuk eti,
- 2 adet domates,
- 2 adet sivri biber,
- 1 çay bardağı şehriye,
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
- 5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir),
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 3 çay kaşağı tuz,
- 3-4 dal kıyılmış maydanoz,
- Çeyrek limon

Tavuklu Şehriye Çorbası Yapılışı
Domateslerin kabuklarını soyalım ve ince ince küp şeklinde doğrayalım
Biberlerin çekirdeğini çıkaralım ve halka şeklinde doğrayalım
Tencere de tavuk etini haşlayalım ve haşlandıktan sonra, ince ince didikleyelim
Başka bir tencereye sıvı yağı, didiklediğimiz tavuk etini koyalım ve tavuk eti pembeleşene kadar soteleyelim
Üzerine domatesleri, biberleri koyalım ve sotelemeye devam edelim
İçine 5 bardak suyu, tuzu, karabiberi ilave edelim ve kaynatalım
Kaynadıktan sonra içine şehriyeleri ilave edelim ve 30 dk pişirelim
Çorbamızı servis kasesine alalım
Üzerine limon suyu ilave edip, maydanoz serpelim
Tavuklu şehriye çorbası servise hazır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|