Konu
:
Erzincan Ayranlı Çorbası (Yaz Çorbası)
Yalnız Mesajı Göster
Erzincan Ayranlı Çorbası (Yaz Çorbası)
06-23-2014
#
1
Efsane
Erzincan Ayranlı Çorbası (Yaz Çorbası)
Erzincan Ayranlı Çorbası
Malzemesi:
1,5 su bardağı aşurelik buğday ( yarma )
1 su bardağı kuru fasulye
2 ya da 3 su bardağı yoğurt
Tuz, nane
İstenirse kekik
1 ya da 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Buğday ve fasulyeyi bir gece önceden suya koyup sabaha kadar bekletelim
Suyunu süzüp haşlamaya koyalım, yüksek ateşte değil hafif veya orta ateşte kaynatalım ki fasulyenin zarı ayrılmasın
Fasulyeler ve buğdayın pişme kıvamı dağılmayacak kadar yumuşak ve sert olmayacak kadar biraz diri olması gereklidir
İyice haşlandıktan sonra birbirlerine karıştırıp 1-2 taşım kaynatınız ve artık altını söndürebilirsiniz
Bu esnada 1 çay kaşığı tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın
Soğuduğunda yoğurdu çok sulu olmayacak bir kıvamda ayran yapıp içine ayranın miktarına uygun olarak haşlanmış bakliyatlarımızı ilave edelim
Karıştıralım ve servis yapmadan önce üzerini zeytinyağı ve naneyle süsleyerek servis yapınız
Sıcak yaz günleri için, hem faydalı hem hafif ve hem de serin bir çorbadır
Afiyet olsun
__________________
Bruce Lee
Efsane
Kullanıcının Profilini Göster
Efsane tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul