Erzincan ketesi için gerekli malzemeler :
Erzincan ketesinin yapılışı : İlkönce yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritmek gerekiyor Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlanıyor Hazırlanan hamurun üzerini örtüplüp, 1 saat dinlendirmek gerekiyor Hamuru 12 parçaya ayırın Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın Hamurun iki ucunu ortaya katlayın 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yaydırıp, katlayın Elle bastırıp, hamuru açınve rulo yapıp, kendi etrafında dolayınız Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 180-200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin mmmm Afiyetolsun karnım acıktı şimdiden Erzincan ketesi yapanların ve sevenlerin yorumları daha iyi keteler yapmak için referansımız olacak kete sevenlerin yorumlarını bekliyoruz Afiyet Olsun