Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Bülbül Yuvası

Eski 06-21-2014   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Bülbül Yuvası



  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • un
içerisine;
  • ceviz içi
açmak için;
  • 1 su bardağı nişasta
  • yarım su bardağı un
üzeri için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tereyağ
şerbeti için;
  • 3 5 su bardağı toz şeker
  • 4 5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu










Yoğurma kabımızın içerisinde sıvı malzemeleri karıştıralım Sonra kontrollü bir şekilde un ilavesi yaparak hamuru yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım Un ve nişasta karışımı ile hamuru açıp oklavaya saralım Sonra kenarlardan içe doğru büzdürelim, oklavayı çekip, hamurun ucunda iki parmak kadar açıklık bırakıp ceviz içi ekleyelim İki yanlardan çevirerek saralım, bülbül yuvası şeklini verelim, tepsiye dizelim, diğer hamurlar içinde aynı işlemi yapalım Tavada tereyağını ve sıvı yağı iyice kızdıralım Hamurların üzerine gezdirip 200 derecede pişirelim (üzeri iyice kızarıncaya kadar)
şerbeti için su ve şekeri kaynatalım Ocaktan indirmeye yakın limon suyu ekleyelim
Fırından çıkan tatlımız ılıdıktan sonra ılık şerbet ile birleştirelim
Birkaç saat şerbetini çektikten sonra servis edelim
AFİYET ŞEKER OLSUN :)

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla