06-20-2014
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sandal Sefası Tarifi
Sandal Sefası Tarifi

Malzemeler:
- 2 adet kabak,
- 250 gr kıyma,
- 1 adet soğan,
- 1 adet domates,
- 1 adet yeşil biber,
- 2 diş sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı biber salçası,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kırmızı pul biber,
- Zeytinyağı

Sosu İçin:
- 1 çorba kaşığı domates salçası,
- 1 su bardağı su

Üzeri İçin:
- Kaşar peyniri (rendelenmiş)

Sandal Sefası Yapılışı
Tencereye kıymayı koyup, ağzını kapatalım ve suyunu salıp, çekene kadar pişirelim
Soğanı, yeşil biberi ince ince doğrayalım
Domatesin kabuğunu soyalım ve rendeleyelim
Sarımsakları rendeleyelim
Başka bir tencereye soğanı, biberi, zeytin yağını koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım
İçine kıymayı ilave edelim ve iyice karıştıralım
Sonra domatesi, sarımsakları ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim
Daha sonra salçayı, karabiberi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edelim ve 5 dakika kavurup, ocaktan alalım
Kabakları ortadan ikiye keselim ve içlerini oyup, fırın kabına yerleştirelim
Hazırladığımız harcı kabakların içine dolduralım
Sosu için; bir kabın içine salçayı, suyu koyalım ve iyice karıştırıp, kabakların üzerine dökelim
Önceden ısıtılmış 175° fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim
Fırından çıkarıp, üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve 5 dakika daha fırında bekletelim
Sandal Sefamızı, sıcak olarak servis yapalım Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|